середу, 1 червня 2016 р.

Положення про грошові винагороди учням та педагогічним працівникам

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням районної ради
від  29  листопада 2013 року № 329

Положення
про грошові винагороди учням-переможцям і призерам районного, обласного та заключного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та районного, обласного і заключного етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо і вчителям, які підготували переможців та призерів цих олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань
І. Загальні положення
1.1. Це Положення регламентує питання надання грошових винагород учням-переможцям і призерам районного, обласного та заключного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та районного, обласного і заключного етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо і вчителям, які підготували переможців та призерів цих олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань та відповідає вимогам  Закону України “Про освіту”, Державній  національній програмі  “Освіта”, Комплексній  програмі України “Обдаровані діти”,   Положенню про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турнірів, конкурсів-захистів дослідницьких робіт та конкурсів.
1.2.  Положення забезпечує адресну підтримку обдарованої учнівської молоді Вільшанщини, створює умови для подальшої реалізації її інтелектуального та творчого потенціалу.
1.3. Положення надає можливість для матеріального заохочення учнів-переможців і призерів районного, обласного та заключного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та районного, обласного і заключного етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо і вчителям, які підготували переможців та призерів цих олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань.
1.4.Надання грошових винагород сприятиме:
·        покращенню умов підтримки учнів до участі в олімпіадах з базових дисциплін, конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо;
·        збільшенню кількості учасників різних етапів олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо;
·        підвищенню рівня навчальних досягнень учнів з окремих предметів;
·        забезпеченню розвитку творчих, спортивних та інтелектуальних здібностей учнів;
·        підвищенню рівня профілізації навчання.
1.5.  Грошова винагорода районної державної адміністрації та районної ради призначається учням  загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району за високі досягнення у навчанні,  позакласній і позашкільній роботі закладу, а саме:
·         високий рівень розвитку інтелектуальних здібностей;
·         високі досягнення в художній діяльності: вокальній, хореографії   
      декоративно-прикладному мистецтві;
·         досягнення в  природничо-математичній та літературній  
      діяльності;
·        досягнення у спортивній діяльності.
1.6. Грошові винагороди учням-переможцям і призерам районного, обласного та заключного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та районного, обласного і заключного етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо надаються в таких розмірах:
            - дипломи, грамоти за призові місця обласного рівня, Всеукраїнських 
              змагань  - 1 премія  в розмірі 1000 грн.;
            - дипломи, грамоти за призові місця районного рівня  - 3 премії в 
              розмірі  300 грн.;
            - сертифікати учасників конкурсів, ігор - 3 премії в розмірі  200 грн.
            1.7. Грошові винагороди педагогічним працівникам, які підготували учнів-переможців і призерів районного, обласного та заключного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та районного, обласного і заключного етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо надаються в розмірі 200 грн. відповідно до пропозицій відділу освіти, молоді та спорту Вільшанської районної державної адміністрації і відділу культури, туризму та культурної спадщини.
1.8. Склад комісії затверджується сесією районної ради.
         1.9. Фінансування видатків проводити через відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації,  дитячу школу мистецтв та сектор  з питань молоді та спорту.
IІ. Порядок призначення грошової винагороди
2.1. Кандидати на отримання грошової винагороди висуваються педагогічними  колективами  навчальних закладів з числа учнів та вихованців 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району, позашкільного навчального закладу, дитячо-юнацької спортивної школи та школи мистецтв, які  приймають відповідне рішення один раз  на рік за наявності високих досягнень   та участі у Всеукраїнських, обласних, районних конкурсах і олімпіадах.
          2.2. Клопотання про нагородження подаються навчальними закладами до відділу освіти, молоді та спорту  до 1 травня поточного року з відповідним пакетом документів.
        2.3.Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації до 10 травня   узагальнює подані матеріали.
2.4.Переможці визначаються на засіданні комісії з питань призначення грошової винагороди, яка збирається у травні місяці поточного року після подання відповідних матеріалів відділом освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації .
2.5.Рішення  про   призначення  грошової  винагороди  комісія  приймає  на  підставі розгляду таких документів:
а) довідка - подання на кандидата (засвідчена підписом та печаткою директора школи);
в) копії посвідчень  нагород,  грамот, дипломів, отриманих у період  навчання у закладі;
г) витяг із засідання педагогічної ради закладу.         
2.6. Підставою для виплати грошової винагороди є спільне    розпорядження  голови районної державної адміністрації та голови районної ради, враховуючи обґрунтоване рішення районної комісії,  що призначає грошову винагороду.
2.7. Організація, координація і контроль щодо грошових винагород учням-переможцям і призерам районного, обласного та заключного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та районного, обласного і заключного етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань тощо і вчителям, які підготували переможців та призерів цих олімпіад, конкурсів, турнірів, фестивалів, спартакіад, змагань здійснюється відділом освіти, молоді та спорту  районної державної адміністрації та відділом культури, туризму і культурної спадщини.
 2.8. Грошові винагороди учням та вчителям відповідно до даного Положення здійснюються за рахунок коштів районного бюджету , визначених у кошторисах видатків на утримання галузей «Освіта, молодь та спорт», «Культура»,  а також за рахунок виділення додаткових коштів з районного бюджету, інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.
2.9. Грошова винагорода учням вручається в урочистій обстановці безпосередньо у навчальних закладах на лінійці, присвяченій закінченню навчального року, педагогічним працівникам - на щорічній серпневій педагогічній конференції.
IІІ.  Термін дії положення

3.1. Положення вступає в дію з моменту його прийняття.
3.2. Положення діє до прийняття нового положення.



Немає коментарів:

Дописати коментар

   Інформація для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Автономної республіки Крим, м. Севастополя, Донецької ...