четвер, 25 лютого 2016 р.

Положення про присудження обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                Рішення Кіровоградської обласної ради                                                            від  29 вересня 2015 року
                                                            № 812


Положення
про присудження обласної педагогічної премії
імені В.О.Сухомлинського

         1. Обласна педагогічна премія імені В.О. Сухомлинського (далі-педагогічна премія) присуджується щороку на конкурсній основі організаторам освіти, працівникам органів управління освітою, методичних установ, керівникам, педагогічним, науково-педагогічним працівникам навчальних закладів, представникам громадських організацій за значні досягнення в розвитку освіти, творчій реалізації і розвитку педагогічних ідей В.О. Сухомлинського, впровадження досягнень психолого-педагогічної науки, передового педагогічного досвіду, за вагомі успіхи в професійній діяльності, у навчанні та вихованні молоді.

         2. Забезпечення дотримання вимог щодо висунення кандидатів і присудження педагогічної премії здійснюється конкурсною комісією, яка складається із голови комісії, заступника голови комісії, секретаря та членів комісії (представників педагогічної та науково-педагогічної громадськості, депутатів обласної ради, представників управління освіти і науки облдержадміністрації та обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського).

         3. Організаційно-методичне забезпечення  роботи конкурсної комісії здійснює департамент освіти і науки обласної державної адміністрації.
         Чисельність конкурсної комісії складає не більше 15 осіб.
Склад конкурсної комісії затверджується рішенням обласної ради.
Зміни до складу конкурсної комісії вносяться розпорядженням голови обласної ради, але не більше 2-х осіб на рік.

4. Головою конкурсної комісії є голова обласної ради.
Заступник голови конкурсної комісії відповідає за організацію громадського обговорення творів або робіт, допущених до участі у конкурсі.
Секретарем конкурсної комісії є працівник департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації.
Секретар комісії організовує прийом подань та матеріалів на конкурс. Готує письмовий висновок на ім’я голови конкурсної комісії щодо відповідності обсягу конкурсних матеріалів вимогам щодо оформлення конкурсних матеріалів, затвердженим рішенням обласної ради, наявність зауважень та пропозицій громадськості. Направляє на розгляд конкурсної комісії висновок разом із конкурсними матеріалами, письмовими зауваженнями та пропозиціями громадськості, що обов’язково враховується під час вирішення питання щодо присудження премії та веде протоколи засідань.

         Засідання конкурсної комісії проводить голова комісії або його заступник.

5. Засідання конкурсної комісії є правомочним за умови присутності на засіданні двох третин від її загального складу. Рішення конкурсної комісії приймається простою більшістю голосів членів конкурсної комісії, присутніх на засіданні.
         Члени конкурсної комісії виконують обов’язки на громадських засадах.

         6. Кандидатами на присудження педагогічної премії можуть бути громадяни України, а також громадяни інших держав, які мають значні здобутки в дослідженні, розвитку та реалізації педагогічних  ідей                    В.О Сухомлинського.

7. Висунення кандидатур на присудження педагогічної премії здійснюється прозоро, гласно за місцем роботи особи, у трудових колективах установ, організацій, навчальних закладів незалежно від типу і форми власності, а також громадськими організаціями. У разі висування кандидатур громадськими організаціями до документів додається експертна оцінка, видана методичними кабінетами управлінь освіти чи іншими закладами  галузі освіти.

8. Оголошення про прийом документів на здобуття обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського публікується в газеті обласної ради і обласної державної адміністрації “Народне слово”, на сайтах обласної ради та департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації не пізніше 01 квітня.

9. Адреса конкурсної комісії: Департамент освіти і науки облдержадміністрації, вул. Дворцова, 32/29, м. Кіровоград, 25022,                      тел. (0522) 24-15-28.

         10. Керівники установ, організацій, навчальних закладів, які висунули кандидатури на присудження педагогічної премії, персонально до 01 травня поточного року подають секретареві конкурсної комісії подання, розгорнуту характеристику педагогічної, наукової, громадської діяльності, методичні розробки, підручники, винаходи, авторські твори, перелік публікацій тощо.

         11. Не допускаються до участі в конкурсі:
         особи, які входять до складу конкурсної комісії;
         особи, яким уже присуджувалася дана педагогічна премія раніше.

         12. Конкурсна комісія визначає переможців у два етапи. На першому етапі, ознайомившись із документами, члени комісії допускають претендентів до участі в конкурсі. На другому (травень-червень) - члени комісії ознайомлюються з матеріалами, поданими на конкурс та, у разі необхідності, виїздять на місце роботи претендента і не пізніше  10 вересня поточного року, розглянувши подання трудових колективів, громадських організацій про відзначення педагогічною премією комплект матеріалів та проаналізувавши творчий доробок, шляхом голосування визначають  кандидатів на присудження премії.
         Конкурсна комісія приймає рішення шляхом таємного голосування.

         13. За результатами засідання конкурсної комісії секретар конкурсної комісії в тижневий термін передає рішення конкурсної комісії та протокол засідання конкурсної комісії до виконавчого апарату обласної ради для підготовки розпорядження голови обласної ради про нагородження обласною педагогічною премією імені В.О.Сухомлинського.

         14. Кількість педагогів, яким присуджується педагогічна премія, не може перевищувати  п’ять осіб.

         15. Педагогічна премія встановлюється в розмірі 3529 грн. 50 коп. і виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі “Освіта”, головним розпорядником якої є департамент освіти і науки облдержадміністрації.

         16. Педагогічна премія вручається щорічно під час урочистостей з нагоди відзначення Дня працівників освіти.

         Одночасно з педагогічною премією особі, якій її присуджено, присвоюється звання “Лауреат обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського”, вручається диплом установленого зразка, нагрудний знак “Лауреат обласної премії”, скульптура “Степовий орел”, грошова частина премії.

         У випадку смерті удостоєного нагороди, педагогічна премія вручається спадкоємцям.

Процедура вручення педагогічної премії висвітлюється в засобах масової інформації.

__________________


Немає коментарів:

Дописати коментар

   Інформація для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Автономної республіки Крим, м. Севастополя, Донецької ...