понеділок, 24 квітня 2017 р.

Екскурсія до Верховної ради

Мабуть, усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України, проте далеко не всім доводилось бувати усередині. Завдяки народному депутату України Станіславу Семеновичу Березкіну та його представнику Ірині Малик, заступнику голови Вільшанської районної ради Олександру Петровичу Михайлову та координаторам Вільшанського районного парламенту дітей Тетяни Валентинівни Радової та Світлани Владиславівни Кравецької лідери учнівського самоврядування Вільшанського району мали можливість потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель м. Києва та України.
«Лаконічно та цікаво» - саме такими словами можна описати екскурсію, яка відбулася 7 квітня 2017 року. 
Почалась екскурсія з Майдану Незалежності. Далі ми перемістилися до Верховної Ради України. Це була дуже цікава і водночас пізнавальна екскурсія, адже ми змогли на власні очі побачити та дізнатися більше про єдиний законодавчий орган державної влади України. Як виявилось, сесійний будинок Верховної Ради є не тільки важливим осередком політичного життя країни, а й величною архітектурною пам’яткою нашої столиці.
З перших хвилин екскурсії ми були вражені красою та масштабами величної будівлі. Високопрофесійний екскурсовод розповіла нам про законотворчі процеси та основні історичні  події  розвитку українського парламентаризму. Ми дізналися, що будинок Верховної Ради України було побудовано в 1939 році. Архітектор - В.Г. Заболотний. Вигляд будинку після кількох реконструкцій практично не змінився у наш час. 
         Піднявшись на другий поверх парламентського будинку, ми  побачили   знамените  художнє полотно «Державотворення» (художник О.Г. Кулаков), на якому відображено момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Художник майстерно передав всі ті емоції, які вирували під час проголошення. Також на полотні зображені історичні постаті, які боролися в різні часи за незалежність України. Картина має вражаючі розміри - 2 метри в ширину та 5 метрів у довжину. Далі ми ходили знаменитими кулуарами Верховної Ради України та побували на балконі сесійної зали. Сама сесійна зала займає 2-й та 3-й поверхи. В партері – місця для нардепів. В центрі сесійної зали велика кришталева люстра у плафоні. 4-тонна люстра має 76 лампочок і всі вони енергозберігаючі.
         Екскурсія до Верховної Ради України залишила у нас гарні спогади. Принесла море позитивних емоцій та незабутніх вражень про  головну будівлю держави — Верховну Раду України. 
Цей день був надзвичайно корисним, цікавим та пізнавальним для нас, і ми висловлюємо щиру вдячність за надану можливість долучитися до унікального заходу лідерам Вільшанщини, який безперечно, сприяв отриманню безцінного досвіду.
 Анна Пироженко,

голова Вільшанського районного парламенту дітей




Немає коментарів:

Дописати коментар

   Інформація для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Автономної республіки Крим, м. Севастополя, Донецької ...